Miericica de Papadie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 flori de papadie proaspat culese
  • 1 l apa rece
  • 750 g zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

Se spala florile de papadie bine in apa rece. Apoi acestea se pun la fiert intr-un litru de apa, iar dupa primul clocot se mai lasa la fiert 10 minute. Se opreste focul dupa care se lasa sa stea o noapte. A doua zi se strecoara sucul si se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Dupa ce s-a legat putin se taie lamaia cubulete cu totul cu coaja si se pune in compozitie.

Sucul de papadie va fierbe pana ce consistenta va fii putin mai moale ca mierea de albine(aceasta va ajunge la consistenta mieri de albine dupa racire).

Cand este gata, bineinteles si racita se pune in borcane cu capac si se pastreaza in frigider. Acesta se poate folosi ca dulceata, sirop si bine inteles este o reteta foarte buna pentru stomac, boli de ficat si un bun depurativ al sangelui (se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita inainte de masa, cu tot cu lamaie).
Este interzisa celor care au diabet.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.