Ketcup Picant

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 l ketchup
  • -4 kg rosii
  • -1 kg ardei kapia (ardei gras rosu)
  • -2 mere (200 g)
  • -400 g ceapa
  • -200 g telina radacina si frunze
  • -2 catei usturoi, zdrobiti
  • -1 lingura sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 lingurita cimbru
  • -1/4 lingurita oregano
  • -1 baton scortisoara
  • -200 g zahar
  • -50 ml otet
  • -2 ardei iuti
  • -1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • -1 lingurita sos tabasco, optional

Mod de preparare

Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia.
Treceti-le toate prin masina de tocat carne.

Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min, amestecand ocazional.

Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet, ardei iute feliat, fulgii de ardei iute si fierbeti inca 20 min. Cine doreste poate strecura din nou sosul pentru a indeparta semintele de ardei iute (doar din motive estetice).

Adaugati condimentele (cimbru, oregano, batonul de scortisoara) sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min, amestecand din cand in cand. Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place. Adaugati sosul tabasco (optional), daca doriti un ketchup mai picant.

Fierbeti sosul, amestecand la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa. Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara.
Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de savuros. Mananci si nu te mai saturi de el, nu mai lasi lingurita din mana,...

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj