Gogosari Picanti-dulce-acrisori

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 kg gogosari semi iuti (alma paprika)
  • 4-5 ardei iuti
  • 200 ml otet
  • 2 linguri sare neiodata (circa 60 grame)
  • 10 linguri zahar
  • 2 l apa
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant
  • 1 buc hrean

Mod de preparare

Spalam bine gogosarii dupa care ii crestam in forma de X. Punem 2 l apa la fiert, adaugam 200 ml otet de 9 grade, 10 linguri zahar, 2 linguri sare si lasam sa dea in clocot. Punem gogosarii crestati la oparit in solutie timp de 1 minut dupa care ii scoatem intr-un vas si lasam sa se racoreasca un pic. Hreanul il curatam si taiem fasii.

In borcane, sau galetute de plastic asezam gogosarii opariti, printre ei punem ardei iuti si fasiile de hrean, iar deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de praf conservant (in cazul in care puneti gogosariii intr-un vas mai mare, cum am facut eu, puneti 1/2 lingurita mica de praf conservant), apoi turnati peste ei solutia de murat ce ati dat-o din nou in clocot.

Capsati borcanele si le dati la dunst uscat intre paturi. Se pot servi in aproximativ 2 saptamani.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu burata, mozzarella si rosii

 O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta....

Salata cu burata, mozzarella si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj