Gogosari Murati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5 kg gogosari rosii
  • - 750 ml otet alimentar de 9 grade
  • - 100 ml ulei
  • - 150 g zahar
  • - 3-5 linguri sare grunjoasa
  • - 1 l apa
  • - 1 lingura boabe de piper
  • - 1 leg frunze telina
  • - cimbru
  • - marar uscat
  • - hrean
  • - 2-4 buc foi de dafin

Mod de preparare

Spalati gogosarii, scurgeti-i si scurtati-i de codita. Crapati-i in patru (sub forma de cruce) in partea opusa coditei, facand o taietura de 1-3 cm lungime si controlati-i sa nu fie stricati in interior.

Separat, puneti la fiert, intr-un vas, apa cu otetul, zaharul, sarea si uleiul.

Opariti pe rand gogosarii, cate 5 min, din momentul in care apa incepe sa fiarba, intorcandu-i, apoi scoateti-i in strecuratoare si lasati-i la scurs (cu taietura in jos) si la racit. Claditi-i in borcane, cu codita in jos, peste un strat format din frunze de telina, cimbru, marar uscat, foi de dafin si ati presarat boabe de piper.

Dati in clocot amestecul in care ati oparit gogosarii si turnati-l fierbinte, in borcane, peste gogosari. Capsati si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc coplet.

Depozitati in loc racoros.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste