Spalam gutuile bine, le stergem si apoi le dam prin razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la cotor. Se pune razatura de gutui in cratita de tuci si se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba , cca. 45-60 minute, la foc mic, amestecand continuu si, inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie sau sarea de lamaie pentru a capata o culoare frumoasa, rosiatica. Se pune fierbinte in borcane si numai dupa ce s-a racit bine, strangem capacele etans.
Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.
Cuburi "Kinder Pingui"Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj