Gem de cirese

Portii
7
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg cirese
  • 1,5 k zahar
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.
Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala din cand in cand.
Se scoate oala de la frigider, se adauga zeama de lamaie, se amesteca apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba. Se da apoi focul mic si se lasa sa fiarba incet. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de oala si se spumeaza de cate ori este nevoie.
Daca este prea mult sirop, se mai ia din el si se poate folosi pentru sucuri.
Se lasa la fiert in jur de 2-2.5 ore, dar se face testul picaturii. Se ia din gem 2-3 lg si se pune pe o farfurie. Se lasa la racit si daca se intareste usor, nu curge, este gata, daca nu, se mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldura acoperite cu paturi pana se racesc de tot.
Se eticheteaza si se asaza in camara.
Este minunata pe o felie de paine cu unt si o cana cu lapte alaturi.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...