Frunze de vita pentru sarmalute

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 frunze de vita proaspete, adica culese primavara cand frunza de vita s-a format, cand strugurii incep sa se formeze frunza deja-i imbatranita
  • 2 litri de apa
  • 4 linguri de sare grunjoasa neiodata

Mod de preparare

Se culeg frunzele proaspete si care nu sunt foarte crestate. Se taie coditele. Apa cu sarea se pun la fiert, cand incepe sa fiarba, se pun frunzele in apa si se lasa pana isi schimba culoarea. Se scot, se scurg si apoi se pun cate 20-30 una peste alta si se ruleaza.

Se fac pachetele cu rulourile de frunze si se baga la congelator. Se pastreaza foarte bine. Eu mai am si acum de anul trecut si sunt in stare foarte buna. Se scoate 1, 2 pachetele, in functie de cate sarmalute vrem sa facem.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.