Nucile se curata de coaja verde (avem grija sa folosim manusi pentru a evita ingalbenirea degetelor). Nucile astfel curatate de partea verde, se pun in apa, pentru a nu se innegri si in acelasi timp, mai iese din amareala.
Lasam nucile 12-15 ore in apa rece, eventual o mai schimbam din cand in cand.
Apa se pune la fiert cu zaharul si se lasa sa fiarba pana cand siropul se leaga, adaugam nucile si zeama de lamaie. Fierbem dulceata pana cand avem o compozitie bine legata, dar nu caramelizata.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti