Dulceaţă de căpșuni reţetă

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpșuni reţetă
  • 2 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • un pliculet cu sare de lamaie

Mod de preparare

Dulceaţă de căpșuni reţetă. Curatam capsunile, le spalam si in vasul in care pregatim dulceata punem un strat de capsuni unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat va fi de zahar.

Lasam asa vasul vreo 2-3 ore apoi il punem la foc mediu sa fiarba.
Eu de exemplu nu pun mai mult de doua kg de capsuni in vas deoarece doresc ca acestea sa ramana intregi. Cand credem ca este gata, facem proba astfel:punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si daca dupa racire ea se prelinge mai greu inseamna ca este gata.

La sfarsit dupa ce inchidem aragazul punem si pliculetul de sare de lamaie si apoi luam spuma.

In borcanele spalate si uscate foarte bine turnam dulceata de caspuni fierbinte, punem capacul si infiletam bine apoi punem borcanele cu gura in jos. Astfel in interiorul borcanului se formeaza un vid ceea ce va duce la pastrarea in stare foarte buna a dulcetii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj