Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele desamburite le punem in cratita pe foc mic si amestecand mereu le lasam sa fiarba pana scade cantitatea de caise cel putin doua degete.
In acest moment adaugam cele 3 kg zahar (de obicei la fiecare kilogram de fruct adaug 300 gr zahar) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri salicil (sau praf conservant, la 5 kg fruct adaug 1 lingura de conservant), amestecam pana se dizolva, apoi asezama dulceata in borcanele.
Capsam borcanelele si le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire dupa care le asezam in camara pe raft.
Pofta Buna! ! !
Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.
Farfalle cu hribi si smantanaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj