Ardeii ii curatam cat putem de bine, de seminte si ii spalam. Daca nu reusim sa scoatem ca la carte semintele, nu e nici un bai… se vad frumos in borcan! Fierbem otetul cu zaharul pana se topeste si formeaza un sirop (dureaza aproximativ 30 minute).
Ardeii spalati i-am tocat in prima faza in 3-4 pana mi-a venit ideea ca de fapt vreau sa ii pasez si dulceata mea sa arate mai degraba ca o pasta! Asa ca pe ultimii i-am pus intregi la fiert! Dupa ce au fiert 10 minute si s-au inmuiat am bagat blenderul vertical si i-am pasat bine.
Am lasat dulceata sa fiarba pana am adus-o la consistenta pe care o doream – inca 30 de minute, la foc potrivit si mestecand din cand in cand in ea, sa nu se lipeasca!
Dupa ce am stins focul, dulceata de ardei iuti a ajuns cu grija in borcanele pregatite din timp. Dupa ce le-am pus capacele le-am intors cu capul in jos si le-am acoperit cu doua prosoape groase. Au stat asa pana dimineata cand se racisera bine.
Ce spuneti? Va atrage sa incercati? Atentie ca pisca ... si la preparat si la servit! : d
Daca va place sa mancati mai picant e foarte potrivita sa va asezonati fripturile sau sa o serviti alaturi de un platou cu branza si fructe, langa o varza dulce sau o puteti face un cadou picant, ca tot se apropie sarbatorile de iarna.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.