Ardeii ii curatam cat putem de bine, de seminte si ii spalam. Daca nu reusim sa scoatem ca la carte semintele, nu e nici un bai… se vad frumos in borcan! Fierbem otetul cu zaharul pana se topeste si formeaza un sirop (dureaza aproximativ 30 minute).
Ardeii spalati i-am tocat in prima faza in 3-4 pana mi-a venit ideea ca de fapt vreau sa ii pasez si dulceata mea sa arate mai degraba ca o pasta! Asa ca pe ultimii i-am pus intregi la fiert! Dupa ce au fiert 10 minute si s-au inmuiat am bagat blenderul vertical si i-am pasat bine.
Am lasat dulceata sa fiarba pana am adus-o la consistenta pe care o doream – inca 30 de minute, la foc potrivit si mestecand din cand in cand in ea, sa nu se lipeasca!
Dupa ce am stins focul, dulceata de ardei iuti a ajuns cu grija in borcanele pregatite din timp. Dupa ce le-am pus capacele le-am intors cu capul in jos si le-am acoperit cu doua prosoape groase. Au stat asa pana dimineata cand se racisera bine.
Ce spuneti? Va atrage sa incercati? Atentie ca pisca ... si la preparat si la servit! : d
Daca va place sa mancati mai picant e foarte potrivita sa va asezonati fripturile sau sa o serviti alaturi de un platou cu branza si fructe, langa o varza dulce sau o puteti face un cadou picant, ca tot se apropie sarbatorile de iarna.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti