Dulceata de ardei iute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade

Mod de preparare

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.
Ardeii se spala si se lasa la zvantat.
"Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :)
Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.
Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.
Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.
Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara.
Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Un sandwich pe care obisnuiam sa-l fac cu branza de capra inainte - asta pana cand am descoperit ca este mult mai gustos cu...

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj