Dovlecei si Rosii la Borcan(pentru Iarna)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • rosii
  • sare
  • (cantitatile sunt variabile dupa dorinta fiecaruia)

Mod de preparare

Spalati dovleceii si rosiile, daca sunt dovlecei din gradina ii lasati in coaja daca sunt de la magazin ii puteti curata de coaja.

Fierbeti intr-un vas apa cu un pic de sare si cand apa a dat in fiert introduceti dovleceii taiati cubulete de 2-3 cm si ii lasati cam 4-5 minute!

Scoateti apoi dovleceii si ii lasati la scurs. Taiati rosiile la fel, in cuburi de 3-4 cmm.

Cand ati terminat si cu acestea le asezati in borcane: puneti un strat de dovlecei un strat de rosii, iar un strat de dovlecei si tot asa pana se umple borcanul. Cand borcanele sunt pline adaugati apa in care ati oparit dovleceii si puneti capacul.

Sterilizati apoi borcanele!

Cand sunt gata le puteti adauga in camara alaturi de zacusca sau alte bunatati!
Francezii folosesc aceste conserve atunci cand prepara potage (supe crema) sau ca garnitura alaturi de carne sau peste! Pentru a-i folosi ca garnitura trebuie doar sa caliti o ceapa mica in 2 lg. ulei de masline si apoi sa adaugati continutul unui borcan astfel preparat! Lasati 10 min la foc potrivit si veti obtine o garnitura delicioasa!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...