Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ceapa
  • -2 kg gogosari rosii sau ardei kapia rosu
  • -2 kg rosii
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -12 linguri orez
  • -400 ml ulei
  • -foi dafin
  • -sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati legumele. Taiati-le ca pentru mancare si puneti-le in vase separate: morcovii rondele, ceapa, rosiile feliute, gogosarii (ardeii kapia) curatati de cotor si seminte, cubulete.

Puneti-le in straturi, intr-o cratita mai mare, in urmatoarea ordine: morcovii, ceapa, gogosarii. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, adaugati cateva frunze de foi de dafin, patrunjelul tocat si acoperiti cu feliile de rosii. Nu amestecati. Adaugati uleiul pe marginea vasului.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ½ ora sau pana cand legumele sunt aproape facute. Intre timp, dunstuiti foarte putin orezul in 2 linguri de ulei, fierbeti-l pe jumatate in apa sarata, treceti-l sub jet de apa rece si puneti-l la scurs.

Adaugati-l legumelor, amestecati si dati din nou la cuptor pentru circa 30 min sau pana ce toate ingredientele sunt facute. Spre final, potriviti gustul de sare si piper. Scoateti cratita din cuptor si lasati focul aprins la minim.

Turnati amestecul fierbinte in borcane sterilizate, uscate, capsati si asezati-le direct intr-o tava de aragaz. Dati din nou la cuptor, pentru inca 30 min, la foc foarte mic, apoi stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara.
Serviti simplu sau ca garnitura, rece ori incalzita.
Este o mancare satioasa in zilele de post.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj