Compot de Gutui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 400 gr zahar
  • 600 ml apa
  • cuisoare dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Deci am curatat 10 kg de gutui. In timpul asta am pus la fiert apa cate 600 ml de apa cu 400 gr zahar pentru fiecare kilogram de gutui si cuisoare intregi ( nu praf). Dupa ce a fiert siropul cam 15 minute si casa mea a avut un miros super bun de la cuisoarele alea, am pus feliile de gutui si le-am fiert cam 15 minute - am incercat cu furculita si cand a intrat in fructe usor am luat de pe foc.

Am avut grija sa nu fierb prea mult ca se sparg tare rau gutuile daca sunt fierte prea mult. Cu o lingura cu gauri am scos gutuile si le-am pus in borcane, apoi am pus siropul. Am pus capacele si am pus in paturi la cald pentru doua

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj