Compot de `Ananas` (din Dovlecel)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2,5kg dovlecel curatat de coaja si taiat cubulete (mai mici ca si ananasul din compot)
  • 150ml otet 9
  • 1kg zahar
  • 4-5 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 lamai netratate (sau inainte de folosire le frecati bine coaja cu apa calduta)
  • 1,5 l apa pentru sirop
  • conservant (sau aspirina)

Mod de preparare

Intr-un vas cu otet se pune dovlecelul taiat cubulete, se completeaza cu apa numai atat cat dovlecelul sa fie acoperit si se lasa sa stea, 2 ore (asa va ramane alb si tare). Dupa timpul de asteptare se pune apa pentru sirop la fiert, cand clocoteste se adauga zaharul, se amesteca pana la dizolvare si se fierbe 5-10 minute ca sa se ingroase putin.

Intre timp se pune dovlecelul la scurs in strecuratoare. Se adauga dovlecelul scurs in sirop si se fierbe la foc mediu spre mic pana se inmoaie, dar nu sa se sfarme. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si conservantul, se amesteca usor pana la dizolvare.

Se repartizeaza dovlecelul in borcanele bine spalate, uscate si sterilizate, adaugandu-se in fiecare borcan (de 400 ml) cate 2-3 rondele de lamaie cu coaja cu tot si siropul fierbinte. Se leaga(capseaza) borcanele si se pun la dunst uscat (intre paturi) 2-3 zile, apoi in camara.
Cine foloseste aspirina, intai se macina si se adauga cata un varf de cutit, peste siropul din borcan, inainte de a-l lega.

Este un excelent compot de "ananas" pe care il puteti confunda cu originalul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa...

Desert rulada rebela razvratita RRR
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj