- se sterilizeaza borcanele si capacele in cuptor
- intr-un borcan se pun ciresele si 1/3 din cantitatea lor in zahar
- se inchide cu capacul cu filet
- se inveleste borcanul in cirpe de bucatarie si se aseaza intr-o oala care are pe fund un servet de pinza, se toarna apa pina la gura borcanului si se puna la fiert
- se fierbe 35 minute de cind incepe apa sa clocoteasca, la foc mic
- se stinge focul si se acopera cu fete de masa / paturi ca pentru orice alte conserve
Cind s-a racit apa si deja capacul a facut clic-ul specific ca sa ne dam seama ca este deja vidat am scos borcanul si m-am uitat la el mai avea inca zahar netopit, iar pe linga cirese in borcan era 1/3 lichid, sirop din cirese. Dupa o ora siropul era deja la jumatatea borcanului iar de cind l-am facut si pina azi ciresele sunt deja acoperite de zeama.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.