Castraveti murati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • castraveti
  • 1 pachet piper boabe,hrean
  • marar, cimbru uscat
  • 240 gr zahar la 10 l apa
  • 1 l de otet 10%
  • 2 pachete conservant ptr muraturi cu marar
  • ardei iuti facultativ

Mod de preparare

La aceast fel de conservare se pot adauga castraveti proaspeti si ulterior daca ii punem in butoias sau bidonase de plastic .

Se spala castravetii, si intr-un vas (se pot pune si in borcane de 5 l sau mai mici ) se pun la fund mararul, cimbrul si apoi castravetii. Se adauga piper boabe ,hrean ,iar castraveti si la sfarsit 240 gr zahar.

Intr-o oala punem 9 l de apa la fiert si cand da in clocot punem in el pachetele de conservant Szilas si lasam sa fiarba 3-4 minute. Lasam apoi sa raceasca ,apoi adaugam 1 litru de otet si amestecam bine (se poate adauga otet in functie de preferinta fiecaruia,daca vrem mai acre punem mai mult otet).

Se toarna peste castraveti , se inchide cu un capac ermetic ,sau se capseaza borcanele si se aseaza in camara . Daca folosim conservantul Szilas cu marar nu mai trebuie sa folosim si alt fel de conservant.

Acest conservant contine sare, seminte de mustar, benzoat de sodiu, coriandru, marar, piper negru, dafin sfaramat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa