Se fierbe apa si cind a dat in fiert, se adauga zaharul, sarea si condimenteie; se amesteca pina se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.
Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spala cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri patrunjel verde, marar uscat, tarhon, radacini de hrean, frunza de visin, catei de usturoi.
Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita, fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
Noroc cu provocările, așa mai postez și eu ceva rețete :D Glumesc ;) În ultimele două luni, au fost evenimente mai...
Cosulete cu cirese și crema de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.