Carne Sarata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de porc sectionata/bucata
  • sare din belsug
  • ustoroi
  • cimbru

Mod de preparare

O conditie de baza ar fi ca bucatile de carne sa nu ia contact cu apa sub nici o forma.
Se pregateste vasul in care se va pastra carnea, curatat, spalat si uscat.
Usturoiul se amesteca cu cimbru si sare si formeaza un tot.

Se aseaza un strat de sare, si se pune un rand de carne.
Bucata langa bucata, fara a avea goluri de aer.
Un rand de sare un rand de carne. Sarea va fi din belsug, chiar in exces.

Ultimul rand de carne, ultimul rand de sare, care va fi de doua degete deasupra carnii.
Vasul bine capacit si asezat la loc rece si ferit de soare.

In timp pe masura ce se consuma se pune un teasc deasupra carnii sa nu ia aer, iar zeama peste care dam nu se scurge ci se lasa acolo.
Este o modalitate de a pastra carnea, de a o conserva pe o durata de timp mai lunga.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.