Bulionul Meu de Rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii
  • 1 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin - depinde de cat de bine sareaza sarea pe care o folositi)
  • 2 linguri de zahar (poate mai mult - depinde de gustul dvs)
  • frunze de leustean
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 ardei grasi

Mod de preparare

Am ales rosiile frumoase, le-am spalat, le-am taiat in 4 si le-am pus in vasul in care am vrut sa le fierb. Inainte de a le pune pe foc am zdrobit rosiile cu mana ca sa fiarba mai repede, am pus leusteanul, busuiocul si ardei taiati in 4 si curatati de cotor si seminte. Le-am fiert la foc mai mic pana coaja s-a dezlipit de pe ele si s-a rasucit.

Cand am vazut coaja rasucita, m-am uitat la ceas si incepand din momentul ala am mai fiert inca 20 de minute. Am luat de pe foc, am pus in strecuratoare (nu gasesc masina de rosii aici), am pasat cu ajutorul unei linguri, am pus in alta oala si am mai fiert dupa aceea inca 5 minute.

Am dres de sare si zahar (am gustat) si am pus la sticle. Am lasat intre paturi pana a doua zi. A iesit un bulion tare aromat, bun, dulce si gros... o bunatate.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.