Ardei Gogosar in Sos Pentru Iarna

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg ardei gogosar
  • 1/2 kg zahar
  • 1/2 l otet
  • 1/2 ulei
  • 360 g bulion
  • Foi de dafin
  • piper boabe si mustar (boabe)

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele in afara de ardei (inclusiv condimentele) pe foc pana acestea se leaga.

Separat se spala ardeiul, se curata si se taie fasii subtiri. Peste compozitia rezultata de pe foc se adauga ardeiul si se fierbe in continuare pana acesta se inmoaie.
Se pune cald in borcane si se inchide imediat.
Conditia de pastrare este asemanatoare ca la muraturi.
Se serveste ca garnitura mai ales la friptura.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...