Ardei Copti, Conservati Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -ardei grasi
  • -sare grunjoasa

Mod de preparare

Alegeti ardei cat mai grasi si drepti, fara indoituri, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i bine si stergeti-i de apa. Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla asezata direct pe flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti si in cuptor, la mijloc, asezati intr-o tava emailata, la foc potrivit. Intoarceti-i des, pana sunt copti si facuti pe toate partile, dar nu arsi.

Pe masura ce se coc, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea asa, 15-30 min. Nu folositi prea multa sare, altfel devin prea sarati. In felul acesta, puteti scoate pielita de pe ardei, cu usurinta. Nu folositi apa ca sa nu-si piarda gustul de copt.

Dupa ce s-au racit, portionati-i in pungi pentru congelator, din care scoateti cat de mult aer puteti. Folositi aparatul de vidat si sigilat pungi, daca il aveti. Aplatizati si etichetati.

Dati la congelator, unde se pot pastra, pana la 12 luni.

Decongelati in frigider, apoi puteti sa pregatiti o salata de ardei copti, ca-n plina vara.
Aplatizarea si eliminarea cat mai multa a aerului din pungi, va determina o buna organizare a sertarelor congelatorului, castigarea de spatiu si usurinta cu care se suprapun pungile

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa