Supa de Praz

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 3 bucati praz mari sau 6 mai mici
  • 1 ceapa uscata
  • 50 gr unt (poate ceva mai mult)
  • 3 cartofi mari sau 6 mici
  • 1 litru de supa de carne (pui de preferat)
  • o legatura de patrunjel verde proaspat
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper dupa gust
  • 250-300 gr frisca lichida (neindulcita)
  • cubulete de bacon prajite sau crutoane de paine pentru decorat si servit
  • Pentru crutoane:
  • unt cat o nuca
  • sare (dupa gust)
  • 2 catei de usturoi tocati bine de tot
  • putin parmesan ras

Mod de preparare

Prazul si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in untul topit, avand grija sa nu se maroneasca (doar pana devin moi si sticloase). Se adauga cartofii taiati cuburele, supa de pui (oase) si patrunjelul proaspat tocat

Se fierb pana devin legumele moi (cam 15 -20 minute). Se strecoara legumele, supa se pastreaza intr-un vas. Legumele se pun in blender (cu putin lichid) si se fac pireu, apoi se introduc inapoi in vasul in care a ramas supa.

Se bate galbenusul de ou cu putina supa, dupa care se adauga peste supa cu legume, se drege de sare si piper, se adauga frisca nebatuta si se pune din nou pe foc, dar nu se lasa la fiert. Se serveste garnisita cu cuburele de slaninuta prajita sau cu crutoane de paine


Pentru crutoane:
Se topeste untul, se adauga in el toate celelalte ingrediente si cu ajutorul unei pensule se ung doua, trei felii de paine. Se taie bucatele apoi painea si se pune in tava si se da la cuptor pana se prajesc (se fac crocante).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

                    ,,Reteta...

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj