Ciorba de Perisoare Acrita cu Zeama de Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne de porc (vitel sau amestec)
  • -2 oua
  • -50 g orez sau 1 felie de paine, dupa preferinta
  • -2 cepe, tocate marunt
  • -2 legaturi patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura faina, pentru perisoare, optional
  • -1 morcov
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 telina mica, radacina
  • -1 gulie, optional
  • -1,5 l zeama de oase sau apa
  • -1 l zeama de varza acra
  • -1 legatura leustean, tocat marunt
  • -2-3 fire ceapa verde, taiata rondele fine
  • -faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit:
  • -smantana si / sau ardei iute sau ardei iute murat, dupa preferinta, optional

Mod de preparare

Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine cu orezul, faina (optional), 1 legatura de patrunjel verde, ouale, 1 ceapa si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele si ceapa ramasa, pana incep sa se inmoaie.

Adaugati supa de oase (apa) si lasati sa fiarba, la foc mic, pana ce zarzavatul este pe jumatate facut. Adaugati zeama de varza calda (clocotita separat, apoi strecurata) si fierbeti in continuare.

Adaugati perisoarele in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (cand sunt fierte ele urca la suprafata). La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.

Stingeti focul si presarati imediat amestecul format din ceapa verde, leustea, restul de frunze de patrunjel si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.

Aduceti ciorba cu perisoare la masa in bol, supiera sau cana.
Serviti fierbinte, simpla sau cu smantana si / sau alaturi de ardei iute / ardei iute murat, dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj