Ciorba de Cocos cu Taitei de Casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de cocos (maruntaie, aripi, spate cu gat)
  • 2 morcovi
  • o bucatica telina
  • o radacina patrunjel
  • o ceapa
  • 2 ardei
  • 200ml suc de rosii
  • 1l bors de tarate
  • patrunjel si leustean verde
  • sare
  • 1 ou
  • Pentru taitei:
  • un ou
  • 200g faina
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot se spumeaza si apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete, ardeiul feliat. Cand carnea este aproape fiarta se adauga si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba cca 20 de minute apoi se adauga borsul si se potriveste de sare dupa gust.
Taitei se prepara din faina si oul batut cu un praf de sare. Se framanta bine cu mana apoi se intinde o foaie subtire din aluat cu ajutorul sucitorului si apoi se taie fasii subtiri. Adaugam taiteii cand ciorba este aproape gata si mai lasam sa fiarba cca. 5 minute. Se opreste focul si se drege ciorba cu un ou batut, se presara si verdeata tocata marunt.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...