Turnul Babel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr parmezan
  • 1 albus
  • 3-4 frunze de salata
  • Sirop de reductie (otet balsamic+miere)
  • Umplutura:
  • Pasta de branza (korozot)
  • Cubulete de rosii
  • Ciupercute
  • File de peste infuzat in lapte+boabe de cafea
  • Cubulete de gogosari marinati
  • Verdeata: fire de ceapa verde sau chives, cimbru proaspat, rozmarin etc

Mod de preparare

Aflu de diverse intolerante, de calorii, probleme cu greutatea, colesterorul si alte chestii care nu ma interesau pana acum. Am postat si tot postat fara sa-mi dau seama ca poate nici una din retetele mele nu se incadreaza in cerintele generale: low fat, light, no fish... etc!!!

Am incercat aseara sa ma joc cu dantelutele de parmezan, avand in minte toate restrictiile de care unele dintre voi "va bucurati", :((. Fireste, sunt prea multe conditii, si, facand slalom printre ele am gasit ca e o provocare la care m-as da cu placere, dupa atata pauza de forumeala!

Asa ca m-am pus pe treaba cu pofta (vorba lui pupi - "am nervi la stomac de nerabdare", nu stiu daca am citat-o corect dar asta era ideea...)

Am topit si facut un turnuletz de parmezan - asta fiind singura grasime din reteta - pana si danteluta ce rezulta in urma topirii, este low fat (excesul de grasime din branza ramane pe foia de copt!) si am inceput sa-l umplu si sa-l incojor cu cele ce aproape toata lumea poate sa inghita, deci, gandindu-ma in permanenta la intolerante, probleme cu greutatea etc...

Spre deosebire de "petale", turnuletul l-am topit in tigaie de teflon, sub ochii mei si nu in cuptor. a fost chiar mai bine asa - in 10 minute am avut 6 turnulete de toata minunea + cateva cannelloni... tot din parmezan (maine le umplu si pe acelea, dar cu ele voi proceda altfel).

Si tot spre deosebire de petale, fustitze sau evantaie, dupa ce le scoateti din tigaie, lipiti capetele, cat sunt inca fierbinti - nu e greu fiindca nu va veti arde manutele - fiind protejate inca de hartia de copt. Asadar, imediat ce vedeti ca parmezanul s-a topit in tigaie, scoateti-l cu hartia de copt cu tot (cu o spatula) infasurati-l in jurul sucitorului si... in acest moment, facatura nu mai arde la mana, scoateti hartia de copt si lipiti bine cele doua capete ale turnuletului. Cred ca in poze se va vedea bine ca nu e greu si nici dincolo de putinta!

De aici incolo, puteti sa umpleti cu ce vreti voi ...

Eu am facut asa: un strat de branza de vaci frecata cu praf de chimen, boia dulce, sare si cateva codite de chives (puteti inlocui cu marar sau patrunjel, daca nu aveti ceapa verde sau nu vreti a mirosi - desi ceapa ciorii chiar nu miroase a ceapa, after...)

Un strat de cubulete de rosii, un strat de ciuperci uscate la masina de uscat fructe si legume - rehidratate peste noapte in cateva linguri de cogniac, un strat de gogosari marinati si un strat de file de salau oparit in prealabil (nu fiert! Voi scrie reteta acestui fel de preparare a fileurilor de peste cu boabe de cafea...) si din nou de la capat (de aici numele retetei...)

In jur am facut o omleta frantuzeasca (doar pentu voi) din albusuri de ou, care nu au pic de grasime si nu poarta cu ele pericolul colesterolului, facuta fara nici un fel de grasime: in tigaia de teflon fierbinte, se toarna un albus de ou, se aluneca acest albus ca o clatita si se face fara discutie exact ca o clatita!

Am pus alaturi salata si sirop de reductie balsamica. Siropul asta face toata diferenta! Fac reductie la reductie!

Si gata "babiloniada"...

Ma intreb daca am reusit in slalomul meu, printre stachetele voastre???

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu dulceata de visine

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva. Până la...

Rulada cu dulceata de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj