Tarta cu mazare

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 100 g malai grisat
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt topit (si putin pentru uns tava)
  • 4 oua
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g smantana
  • 500 g mazare proaspata sau congelata
  • sare
  • piper mozaic
  • maghiran maruntit
  • cavateva fire de marar verde

Mod de preparare

Faina si malaiul se cern si se amesteca cu lingura de praf de copt, apoi se framanta cu untul topit, un praf de sare, un ou batut si 4 linguri de apa. Se framanta un aluat elastic care se baga in celofan si se da la rece cca. 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, se intinde intre celofan intr-o foaie rotunda care mai apoi se asaza in forma unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da la copt cca. 20 de minute.
Se fierbe mazarea si ardeiul feliat in apa cu un praf de sare, se scurge si se lasa sa se raceasca.
Smantana se amesteca cu cele 3 oua, si smantana, se condimenteaza cu piper, un praf de sare si marar tocat fin. Acest amestec se amesteca bine cu mazarea si ardeiul si apoi se toarna peste blatul copt din tavita si se reda la copt inca aproximativ 20 de minute. Se serveste cald.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj