Sandwich Pentru Duminica Dimineata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 feli de paine
  • 2 ciuperci mai maricele
  • 1 ceapa medie
  • sare si piper
  • 1 lingurita mustar (sau maioneza daca doriti)
  • 2 feliute de ardei rosu (galben sau alta culoare, dupa preferinta)
  • 1/2 dintr-un castravete crud
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 2 felii de branza Havarti (daca sant mai mari sau 4 daca sant mai mici)
  • patrunjel tocat pentru decor

Mod de preparare

Se spala si se curata ciupercile, se toaca mai marunt, ceapa se spala si se curatat si ea dupa care se toaca. Intr-o tigaie se pune 2-3 linguri de ulei si se prajeste putin ceapa dupa care se adauga ciupercile tocate.

Se poate pune 1-2 linguri de apa dar nu mai mult. Se drege de sare si piper si se tin pe foc pana scade toata apa si incep sa se prajeasca (se caramelizeaza) . Se iau de pe foc si se pun deoparte. Trebuie sa nu aibe nici un pic de lichid pe ele.

Tot in aceasi tigaie se pune restul de ulei si se infierbanta. Se adauga cele doau felii de ardei si in mijlocul lor se sparge cate un ou.

Acuma, daca dorim s aavem o floare din ou, se pune capac si se lasa la foc mic sa se prajeasca oul dupa care cu o spatula se ridica din tigaie se scurge si se mananca sau se foloseste la sandwichuri "open face". Asa a fost o paranteza>

Deci sa revin, se sparge cate un ou in fiecare felie de ardei si se prajeste exact ca si ouale ochiuri.
Cand sant facute se scot cu o spatula pe un servetel absorbant.
Se trece la asamblarea sandwich-ului.

Se iau cate doua felii de paine, se ung cu mustar (maioneza) , se pune cate o felie de branza pe fiecare (daca e mai mare felia se rupe in doua) . Peste branza se pune o parte din amestecul de ciuperci, deasupra lor felia de ardei cu oul ochi, se acopera cu o alta felie de branza si se pune felia a doua de paine deasupra.

Daca va place sa aveti si salata se poate pune si cate o frunza pe fiecare sandwich.
Se serveste cu castraveti cruzi si se presara deasupra patrunjel tcat

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...