Sandwich

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 3 castraveciori murati
  • 9 linguri ulei (de masline sau floarea soarelui)
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 2 conserve de ton (160 gr fiecare; in ulei sau suc propriu)
  • 5 fire patrunjel
  • 5 lingurite harissa (sau pasta de ardei iute ungureasca)
  • 3 oua
  • sare, piper
  • bagheta (sau mini baghete)

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei. Se curata apoi de coaja si se taie cubulete. Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine o emulsie.

Se adauga 1 lingurita pasta de ardei iute (sau harissa) si se omogenizeaza bine. Se toarna acest dressing peste salata de cartofi. Ouale se fierb tari in coaja. Se curata si se taie rondele.
Tonul se scurge de lichid. Se sfarma apoi cu furculita si se adauga patrunjelul tocat marunt. Daca e nevoie adaugati sare.

Restul de pasta de ardei iute se amesteca cu 1-2 linguri de apa cat sa devina usor moale, ca un sos.
Se taie mini-baghetele pe lung si se scobeste miezul. Se umplu mini-baghetele cu salata de cartofi peste care se adauga ton sfaramat si apoi felii de oua. Se stropesc cu sos de ardei iute cat doriti.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.