Se amesteca carnea de vita cu cea de curcan, se adauga ouale crude, se mixeaza bine rezultatul fiind o pasta fina la care se adauga ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper si boia, dupa ce mixeaza si acestea se verifica consistenta aluatului: daca este prea moale se pune pesmet pana are o consistenta asemanatoare aluatului de chiftele.
Dupa ce s-a pregatit amestecul se ia o tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care se unge cu putin unt si se presara cu pesmet.
Se imparte compozitia de carne in 2 parti. Prima parte se pune in tava se intinde pe toata lungimea tavii, deasupra acestei parti se aseaza felii de bacon, ouale fierte, dupa ce au fost asezate toate se pune pe deasupra cea de a doua parte din amestec. Pe deasupra se presara parmigiano si patrunjel taiat marunt.
Se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste bine pe deasupra la foc mic.
1 ou se pastreaza pentru a se unde pe deasupra.
Se poate servi atat calda impreuna cu cartofi natur sau prajiti cu rozmarin sau rece alaturi de alte aperitive.
Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin...
Piept de pui in crusta din fulgi de porumbEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj