Rulata de Vita si Curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata curcan
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 150 g pesmet fin alb
  • 4 oua crude
  • 200 g bacon feliat foarte subtire (prosciuto crudo)
  • 3 oua fierte tari
  • 100 g pamigiano (branza rasa fin)
  • sare
  • piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de curcan, se adauga ouale crude, se mixeaza bine rezultatul fiind o pasta fina la care se adauga ceapa, usturoi, patrunjel, marar, sare, piper si boia, dupa ce mixeaza si acestea se verifica consistenta aluatului: daca este prea moale se pune pesmet pana are o consistenta asemanatoare aluatului de chiftele.

Dupa ce s-a pregatit amestecul se ia o tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care se unge cu putin unt si se presara cu pesmet.

Se imparte compozitia de carne in 2 parti. Prima parte se pune in tava se intinde pe toata lungimea tavii, deasupra acestei parti se aseaza felii de bacon, ouale fierte, dupa ce au fost asezate toate se pune pe deasupra cea de a doua parte din amestec. Pe deasupra se presara parmigiano si patrunjel taiat marunt.

Se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste bine pe deasupra la foc mic.

1 ou se pastreaza pentru a se unde pe deasupra.
Se poate servi atat calda impreuna cu cartofi natur sau prajiti cu rozmarin sau rece alaturi de alte aperitive.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj