Rulada de carne

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi

Mod de preparare

Carnea se taie bucăți. Se toacă la robot, de două ori.
Se adaugă sare, piper, boia.
Se curata morcovul și ceapa, se spală și se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.
Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.
Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.
Se pornește cuptorul, la 150 grade C.
Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.
În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.
Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj