Rulada cu Cascaval si Carnati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 g faina
  • -1 ou
  • -sare
  • -cateva lingurite de apa
  • Umplutura:
  • -350 g carne tocata- porc
  • vita sau amestec (eu am folosit de vita)
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura pasta de rosii sau bulion
  • -cateva linguri supa de vita, legume sau pui
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -6 felii de cascaval
  • -1 carnat subtire, mai lung, gen cabanos
  • -3- 4 linguri cascaval ras
  • -cimbru si / sau oregano
  • -sare
  • -piper
  • -1 galbenus, usor batut cu putin lapte, pentru uns

Mod de preparare

Framantati un aluat din faina, ou, sare si la nevoie putina apa, ca pentru taitei.
Separat, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, adaugati carnea, cateva linguri de supa si caliti in continuare, acoperit, circa 10 min, amestecand ocazional.

Puneti pasta de rosii, cimbrul si lasati pe foc inca 1- 2 min, apoi condimentati cu sare, piper, dupa gust si lasati la racit.
Intindeti o foaie subtire de aluat pe masa de lucru infainata.

Repartizati uniform si unele langa altele, feliile de cascaval, puneti peste ele umplutura de carne racita, carnatul la un capat si rulati cu atentie sub forma de sul.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu ou si dati la cuptorul incins pentru circa 30- 35 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Cu 10 min inainte de a fi gata, ungeti din nou rulada cu putin galbenus, presarati cu cascaval ras si oregano si dati din nou la cuptor.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata, ca aperitiv, dar poate fi si un fel principal de mancare, insotita de o garnitura din legume.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa