Rulada cu Ardei Rosu si Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 linguri faina
  • -3 oua
  • -3 linguri smantana
  • -1 praf de sare
  • -200 g cascaval ras
  • -100 g sunca sau salam, taiate cubulete
  • -1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -piper proaspat macinat, dupa gust
  • -100 g mozzarella, rasa
  • -50 g unt, taiat bucatele

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol, apoi mixati-o impreuna cu galbenusurile, smantana si sarea. Inglobati albusurile batute spuma tare, amestecand prin rasturnare de jos in sus, cu o spatula. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt si inclinati tava in toate directiile astfel incat aluatul sa cuprinda intreaga tava si sa fie uniform repartizat.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 170- 175 grade sau pana ce aluatul este facut (trece testul cu scobitoarea), dar abia incepe sa se rumeneasca. Rasturnati imediat pe un servet uscat si indepartati hartia de copt.

Presarati uniform peste blatul cald, in urmatoarea ordine: cascavalul ras, cubuletele de sunca / salam si ardei gras, patrunjelul verde, piper, mozzarella si bucatelele de unt. Rulati aluatul elastic (fara grija ca se rupe) si transferati-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Dati din nou la cuptorul incins, pentru 10 min, la aceeasi temperatura la care a-ti copt. Scoateti rulada pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti feliata, simpla, ca aperitiv sau insotita de o salata de cruditati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu banane si alune de padure

In ultima vreme fac multe retete simple si rapide. Asta din lipsa timpului care parca a ,,intrat in sac”. Aceasta este...

Desert negresa cu banane si alune de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj