Puneti intr-un vas, la fiert, laptele cu sarea. Separat, dizolvati faina in putin lapte rece. Turnati-o peste laptele clocotit si lasati pe foc pana se ingroasa, amestecand. Lasati la racit. Inglobati galbenusurile pe rand, omogenizand dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este coapta si aurie la culoare. Scoateti-o pe un servet umed, rulati si lasati la racit.
Intre timp pregatiti umplutura:
Frecati bine untul cu pateul si mustarul. Adaugati ardeiul, sunca, ouale - taiate cubulete mici; patrunjelul si ceapa tocate marunt si potriviti de sare si piper. Intindeti umplutura in strat uniform pe suprafata foii, rulati la loc, inveliti in folie alimentara si dati la rece.
Serviti-o ca aperitiv, feliata.
Daca iubiti pestele, aceasta este o alternativa excelenta la conservele cu peste din comert. Desi aseara, cand am...
Zacusca de macrouEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj