Pizza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • un ou
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • apa sau lapte(cam 200-250ml)
  • 50 ml ulei
  • umplutura
  • piept de pui la gratar
  • cascaval
  • ciuperci
  • ardei gras rosu
  • masline
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 lg pasta de tomate
  • o lg zahar
  • sare
  • piper
  • sos de ardei iute(cine doreste)
  • oregano

Mod de preparare

Intai preparam sosul astfel: rosiile taiate bucati si celelalte ingrediente le punem in blender si formam o pasta omogena pe care apoi o fierbem la foc mic pana ce se ingroasa.

Din ingredientele de mai sus facem un aluat cu o consistenta elastica pe care il lasam sa creasca putin. Dupa ce a crescut rupem o bucata de aluat pe care il intindem in tava (nu inainte de a-l unge cu putin ulei) intr-un strat de 0, 5 cm. Eu l-am pus pe hartie de copt.

Peste el punem cateva linguri de sos si uniformizam apoi cascaval razuit dupa care ciupercile proaspete taiate si calite in putin ulei de masline, pieptul de pui la gratar taiat cubulete, rondele de ardei gras si masline, iarasi putin cascaval ras si cateva linguri de sos.

Tava astfel pregatita se tine la cuptor cam 15-20 min la foc potrivit

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi dulci cu unt

Covrigi dulci cu unt
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj