Pizza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • un ou
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • apa sau lapte(cam 200-250ml)
  • 50 ml ulei
  • umplutura
  • piept de pui la gratar
  • cascaval
  • ciuperci
  • ardei gras rosu
  • masline
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 lg pasta de tomate
  • o lg zahar
  • sare
  • piper
  • sos de ardei iute(cine doreste)
  • oregano

Mod de preparare

Intai preparam sosul astfel: rosiile taiate bucati si celelalte ingrediente le punem in blender si formam o pasta omogena pe care apoi o fierbem la foc mic pana ce se ingroasa.

Din ingredientele de mai sus facem un aluat cu o consistenta elastica pe care il lasam sa creasca putin. Dupa ce a crescut rupem o bucata de aluat pe care il intindem in tava (nu inainte de a-l unge cu putin ulei) intr-un strat de 0, 5 cm. Eu l-am pus pe hartie de copt.

Peste el punem cateva linguri de sos si uniformizam apoi cascaval razuit dupa care ciupercile proaspete taiate si calite in putin ulei de masline, pieptul de pui la gratar taiat cubulete, rondele de ardei gras si masline, iarasi putin cascaval ras si cateva linguri de sos.

Tava astfel pregatita se tine la cuptor cam 15-20 min la foc potrivit

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.