Pate de casa, cu ciuperci

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu lung
  • 1 ceapa alba mare
  • 300 gr ciuperci
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii uscate cu capere
  • sare
  • piper alb
  • 100 gr unt
  • piper cu lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 cana apa
  • 1 fir de rozmarin

Mod de preparare

Se spala ficateii, se curata.
Legumele se curata si se spala.
Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.
Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.
Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj