Oua scotiene

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ouă fierte 6 bucăți,
  • Carne tocată de porc cca. 450 g,
  • Ceapă verde codițe de la cca. 3 legături,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Pesmet 3-4 linguri,
  • Pâine veche 3-4 felii,
  • Sare de  mare cu verdețuri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce ½ lingură,
  • Praf de cury 1 linguriță,
  • Usturoi pisat 3- 4 căței,
  • Ulei de rapiță pentru prăjit.

Mod de preparare

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute.
Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
Apoi se asezonează de sare, piper, boia, praf de curry, usturoi.
Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus, se dau prin pesmet.
Apoi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc pe toate părțile.
Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.
Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) atât calde, cât și reci.
Spor și poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj