Oua in Aspic Colorat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 oua;
  • -1 legatura tarhon sau patrunjel verde;
  • -2 felii sunca (eu am folosit mai multe);
  • -2 lingurite gelatina;
  • -2 lingurite otet;
  • -4 pahare supa limpede (1 l) de pui sau legume;
  • -sare

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in putina supa rece.
Se spala tarhonul (patrunjelul) si se opresc cateva frunzulite. Peste tarhonul ramas se toarna supa clocotita si se lasa sa stea, vasul acoperit, 10 minute. Se scoate verdeata. Supa va capata o tenta verzuie. Se incalzeste infuzia adaugand sare si otet.

Se sparg ouale, pe rand, pe o farfurie si se toarna cu grija, sa nu se sparga, prin alunecare usoara, in infuzia fierbinte (nu in clocot! ! ). Se scot dupa 3 minute.

Se dizolva gelatina prin incalzire si se adauga in restul de supa. Se toarna putina supa in fiecare castron. Dupa ce se intareste, se pun cateva frunze de verdeata cruda, pentru decor. Se aseaza in jurul peretilor castroanelor, felii de sunca. Se introduc ouale in castroane si se toarna supa peste ele.

Restul supei se toarna pe un platou. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se taie apoi aspicul de pe platou.

Se scoate continutul din castronase (prin scufundare in vas cu apa calda) si se decoreaza cu aspic taiat de pe platou.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.