Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri untura
  • 50 gr unt moale
  • 1 ou de gaina
  • chimen si nucsoara macinate
  • pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci (preferabil de tara)
  • 1 cub unt (aproximativ 50 gr)
  • 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara)
  • sare
  • pentru jeleu
  • 1 morcov mai marisor
  • 1 sfecla rosie
  • 1 castravete
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita amidon
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.
Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.
Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.
Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.
Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.
Pornim cuptorul.
Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem.
Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.
Le scoatem si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii.

Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.
Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.