Gofre cu legume si mozzarella

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g dovlecel ras
  • 50 g morcov ras
  • 140 g mazare din conserva
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • 350 g faina
  • 450 g cartofi fierti
  • 50 g mozzarella cubulete
  • 1 frunza de busuioc proaspat
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura si jumatate de sare
  • putin piper negru macinat
  • seminte de susan sau de mac

Mod de preparare

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori.

Ouale se mixeaza cu o lingurita de sare, putin piper negru macinat si putin cimbru. Se adauga laptele, praful de copt si faina si se omogenizeaza.

Cartofii se decojesc si se rad peste aluat. Se adauga o lingurita de sare, putin piper negru macinat, frunza de busuioc spalata si tocata si legumele calite. Se amesteca totul cu o lingura, apoi se incorporeaza mozzarella si inca putin cimbru.

Se conecteaza aparatul pentru gofre la sursa de curent electric si se asteapta sa se incinga placile. Dupa aceea, se ung placile cu ulei si se pune in fiecare forma cate 3 linguri din compozitie. Se pot presara pe deasupra seminte de susan sau de mac.

Se inchide aparatul si se asteapta, verificand din cand in cand, pana ce gofrele sunt frumos rumenite.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.