Foietaj Homemade cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1,5- 2 kg varza
  • -80 ml ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -1 ou
  • -1 lingura cu varf pesmet
  • Aluat
  • -300 g faina
  • -1 lingurita otet
  • -1/2 lingurita sare
  • -200- 250 ml apa
  • Altele
  • -100- 150 g untura de porc, la temperatura camerei
  • -1 ou batut, pentru finisat

Mod de preparare

Umplutura
Caliti varza tocata marunt impreuna cu uleiul, sarea si piperul (dupa gust), amestecand mereu pana ce varza este facuta. La nevoie, adaugati doar cate putina apa fierbinte. Lasati la racit, apoi inglobati mararul, oul si pesmetul. Dati deoparte.

Aluat
Framantati un aluat neted, elastic si nelipicios din faina, otet, sare si apa calduta.
Inveliti in folie alimentara si lasati la odihna, 30 min, la temperatura camerei.
Pe masa de lucru usor infainata impertiti aluatul in 10 parti egale.

Intindeti cu sucitorul, pe rand, fiecare bucata, intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru si ungeti bine cu untura toata suprafata discului. Suprapuneti toate foile de aluat unse, una peste alta, ungand si ultima foaie cu o cantitate mai mica de untura, cat sa nu se usuce aluatul.

Acoperiti cu o folie alimentara si lasati din nou la odihna, pentru 15- 20 min, la temperatura camerei.
Intindeti apoi, toate foile suprapuse, deodata, cu sucitorul, incepand din mijloc spre margine, intr-o singura foaie de aproximativ 50 cm diametru. Aveti grija ca au tendinta sa alunece si sa se lipeasca de sucitor. Infainati putin sucitorul.

Decupati putin din margini pentru a favoriza la copt desfacerea in foite si puneti umplutura sub forma de cerc cu diametrul de 25- 30 cm. Aduceti aluatul dinspre margini spre centru, acoperind umplutura si transferati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus batut cu cateva picaturi de apa.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti placinta, portionata in felii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Prajitura cu crema capuccinno
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj