Drob de pui in aluat de foietaj

Portii
1
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 800 g pipote si inimi
  • 250 g ficat de pui
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 6 oua crude
  • sare, piper
  • 6 oua fierte
  • 1 foaie aluat foietaj
  • un ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.
Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit.
Intr-un vas incapator se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun cele 6 oua. Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.
Se ia foaia de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija se ia aluatul si se asaza intr-o tava de chec astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura dupa care se aseaza cele 6 oua fierte unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi se iau marginile aluatului si se acopera umplutura. Se bate oul cu putina sare, se unge aluatul si se presara seminte de susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore iar spre sfarsit se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra.
Este foarte bun atat rece, cat si caldut.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.