Clatite cu carne si ciuperci

Portii
2
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 clătite mari:
  • 1 ou
  • făină
  • 700 ml apă rece
  • Umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 350 g muşchi de porc proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Crusta:
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 50 g caşcaval ras fin

Mod de preparare

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.

Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite mari sau mai multe mai mici ( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu.

Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşază unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20-25 de minute.

Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.

Poftă bună!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.