Clatite cu ficatei si piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite :
  • sare si piper
  • 3 oua
  • 250 gr faina (aproximativ)
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura marar
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • marar
  • un pahar cu vin alb
  • 50 ml ulei pentru calit umplutura

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea tigaii folosite.
Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au fost spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul , sare si piper si ii lasam sa fiarba in jur de 15-20 minute, pana scade lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste compozitia, adaugam oul si omogenizam.
Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Înainte sa bagam tava în cuptorul preincalzit, ungem clatitele pe deasupra cu ou. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.
Peste clatite se poate rade cascaval inainte de a fi puse la cuptor.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.