Clatite cu dovlecel si branza

Portii
10
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi,
  • 1 cana de faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 3 oua ,
  • frunze de marar si patrunjel ,
  • 3 linguri ulei,
  • sare si piper
  • Umplutura :
  • telemea putin sarata sau cascaval.

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la odihna cam 10 minute si apoi facem clatitele.Intr-o tigaie prajim clatitele pe ambele parti. Asa calde le umplem cu telemea sau cascaval ras si apoi le rulam (sau le impaturim in patru dupa preferinte).
Dupa ce s-au racit le taiem rulouri mai mici .Sunt foarte bune ca aperitiv.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)

O reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.  

Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti