Chiftelute din Carne cu Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (poate fi de porc, amestec, pui, curcan, etc)
  • 1 cartof potrivit sau 2 mai mici
  • 2 felii de paine
  • fara coaja
  • mai veche de 1 zi sau 1 chifla
  • 50- 100 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 4- 5 catei de usturoi sau usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 legatura de marar verde
  • tocat marunt
  • 1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Treceti de doua ori carnea prin masina de tocat (daca nu folositi carne gata tocata) impreuna cu cartoful, usturoiul, ceapa (ceapa verde) si verdeata. Adaugati painea (chifla) inmuiata in apa si stoarsa bine, cascavalul ras, ouale si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Formati bilute de marimea potrivita (sau dorita), treceti-le prin faina si rumeniti-le de jur-imprejur, in ulei incins.
Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti cat sunt calde.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...