Chiftelute cu Zaatar si Sumac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare
  • piper
  • sumac pt presarat deasupra

Mod de preparare

Nu m-am luat dupa o reteta anume, am vrut sa incerc robotul pe carne, ca noua ne place sa fie tocata mai marunt si marunt am avut-o tocata. :)))

Sumacul este folosit in Orientul Mijlociu, in Iran se adauga la kebab si orez, in tarile arabe la hummus si fatoush, iar in Turcia la salate si lahmacum. Are un gust acru si astrigent.

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul, usturoiul, sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele, udati mana ca sa fie mai usor.

Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile. Se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.