Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon

Portii
7
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri faina
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • Crusta
  • 2-3 cepe(depinde de marime)
  • 7 felii de jambon

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza bine, acoperim cu folie si dam la rece 30 min.
Ceapa care o curatam, o spalam si o taiem in doua.
Desprindem cu grija foita cu foita avand grija sa nu rupem cele 4 foite mai mari.
Formam chiftele de dimensiunea cepei,aproximativ si cu foitele cepei imperechem cate 2 de marime egala.
Fiecare ceapa o invelim cu cate o felie de jambon, sa fie bine stransa.
Chiftele in foi de ceapa le asezam direct in tava cu hartie de copt tapetata sau in forme de briose.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 25-35 min la 180 grade C.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

Foarte usor de facut si foarte buna!

Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura