Chec Aperitiv cu Praz si Telemea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire praz (200 g)
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 7-8 linguri faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • ½ legatura marar verde

Mod de preparare

Rapid, simplu si gustos.

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem, ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie. Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna. Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.
Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita, branza sfaramata si amestecam bine. Condimentam cu piper, adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.
Punem compozitia intr-o forma mica de chec (25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem, il feliem si il servim. Pofta buna!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.